IO Home control rolluikenDe nieuwste generatie draadloze automatisering voor rolluiken die ook de andere producten in uw woning bedient; Een investering die jarenlang meegaat! Bent u op zoek naar elektrische rolluiken? Vraag dan bij de specialist naar de io-homecontrol oplossingen van Somfy, want daarmee bent u verzekerd van gebruiksvriendelijke elektrische rolluiken die jarenlang meegaan! 

Wilt u verzekerd zijn van uw privacy?

Op elk gewenst moment op de dag kunt u uw rolluiken neersturen voor een moment van privacy. Met de gebruiksvriendelijke bedieningen van Somfy kunt u één of meerdere rolluiken op afstand bedienen. En u hoeft niet op te staan, want het bereik is ruim 20 meter.U bent altijd verzekerd van privacy!

Wilt u uw huis beschermen tegen inbraak?

Rolluiken houden inbrekers buiten de deur. Als u de rolluiken laat automatiseren, kunt u ook instellen vanaf welk tijdstip de rolluiken naar beneden gaan. Ook heeft Somfy speciale anti-optilveren, die zorgen dat het geforceerd optillen van een rolluik sterk bemoeilijkt wordt. Uw huis is dus altijd beschermd tegen ongewenste bezoekers. Een geruststellend idee!
De voordelen van IO-homecontrol

Somfy introduceert in 2010 een volledig programma io-homecontrol motoren en besturingen voor zonweringen, rolluiken, screens en garagedeurmotoren. Dit is een unieke, nieuwe radiografische besturingstechniek waarmee een groot aantal verschillende toepassingen in zowel bestaande als nieuwe woonhuizen draadloos bediend kunnen worden, met slechts één io-homecontrol® afstandsbediening.

Wat houdt IO-homecontrol in?

Bij io-homecontrol apparaten gaat het niet meer alleen om de door Somfy gemotoriseerde zonweringen, rolluiken, screens of garagedeuren, maar om een breed programma aan radiografisch bestuurbare producten dat ook door andere fabrikanten geleverd wordt,zoals verlichting, verwarming, dakvensters, ventilatie, airconditioning, deursloten, toegangshekken en warmtepompen. Dit programma wordt doorlopend uitgebreid, waardoor u in huis iedere keer weer extra mogelijkheden krijgt om een bouwsteen toe te voegen aan een bestaande io-homecontrol installatie. Deze levert daardoor steeds meer toegevoegde waarde, en door de veelheid aan combinatiemogelijkheden ontstaat in de nabije toekomst een maximum aan comfort, veiligheid en energiebesparing.

IO-homecontrol: de voordelen van RTS plus nog veel meer!

Een koper van io-homecontrol producten bespaart geld en tijd. Allereerst zijn de prijzen van io-homecontrol motoren en besturingen vrijwel gelijk aan de prijzen van de bestaande RTS (Radio Technologie Somfy)-motoren en besturingen. Ook delen io-homecontrol en RTS de toepassing van draadloze besturingen waardoor het gebruik van dure bedrading en andere installatiekosten in een woonhuis vermeden wordt. Uniek voor io-homecontrol is de terugkoppeling op de 2-weg bedieningen dat een opdracht ook uitgevoerd is. Zo krijgt u bijvoorbeeld te zien dat de rolluiken naar beneden gaan – ook als u niet eens in dezelfde ruimte bent!

De toekomstverwachting

Door al deze voordelen is io-homecontrol hét systeem voor de toekomst. Gebruikers zullen binnenkort hun apparatuur niet alleen bedienen met de meegeleverde afstandsbedieningen, maar ook via het internet. Hiervoor zal gebruik gemaakt worden van een pc, maar deze bediening zal ook met een smart phone (bijvoorbeeld iPhone) kunnen gebeuren! Dankzij de terugkoppeling krijgt u altijd een bevestiging dat alles goed is gegaan, ook als de bediening door u vanaf het vakantieadres gedaan wordt!

Een io-homecontrol® afstandsbediening laat u zien wat er gebeurt!
io-homecontrol® is een nieuw radiografisch systeem dat 2-weg communicatie mogelijk maakt. Dit houdt in dat u als gebruiker op uw afstandsbediening kunt aflezen wat gebeurt. De Easy Sun io is één van de afstandsbedieningen die met pictos werken. Die werking biedt de volgende voordelen: 

   Snellere installatie: Elke groep heeft een herkenbare afbeelding, bijvoorbeeld 
   groep 3 = alle rolluiken. Zon- en winddrempelwaarden zijn per groep makkelijk
   instelbaar op de afstandsbediening.

   Eenvoudig problemen oplossen:De afstandsbediening geeft een melding als
   er een probleem is met uw rolluik. Ook geeft deze een melding als de batterijen
   van de bediening of de sensoren vervangen moeten worden.

   Altijd een terugkoppeling: De afstandsbediening geeft altijd weer wat er gebeurt,
   zoals een scherm wat open of dicht gaat en of de zonfunctie geactiveerd is.

   

   Automatische bediening:Wanneer de afstandsbediening aan de muurhouder
   hangt, wordt de automatische bediening aangezet. Als de afstandsbediening
   er vanaf genomen wordt, gaat de automatische bediening uit. Zo kunt u zelf
   instellingen aanpassen of uw rolluiken bedienen.


Om aan te tonen welke bedieningen 1-weg of 2-weg zijn, wordt er gebruik gemaakt van twee logo’s. De 1-weg bedieningen zijn vergelijkbaar met RTS. Ze hebben geen terugkoppeling. De 2-weg bedieningen zijn uniek voor iohomecontrol. Ze geven u als gebruiker een terugkoppeling over de taak en of deze correct is uitgevoerd. Hierdoor hoeft u zelf de zonwering niet meer te controleren.

 


Meer privacy met geautomatiseerde rolluiken!

 

Simuleer aanwezigheid door uw rolluiken automatisch te laten openen en sluiten op
functies van tijd en licht. Ga met een gerust gevoel van huis.
Dagelijks gemak dankzij uw afstandsbediening door al uw rolluiken individueel of gelijktijdig te bedienen vanaf elke plaats in huis.

Isoleer uw woning beter. Bespaar op energieverbruik en maak effectiever gebruik van de zon! Ook hoort u minder hindelijk geluid van buiten.

Bescherm uw meubelen tegen verkleuringen door de invloed van zonlicht. Als er zon is worden uw rolluiken naar beneden gestuurd.

 

 Het grote gemak van io-homecontrol van Somfy


Kies zelf uw io-homecontrol afstandsbedieningVast bedieningspunt voor één rolluik; Basisgemak!
Stuur uw rolluik naar elke gewenste positie. Kies voor een draadloze Situo io. Een afstandbediening kan natuurlijk ook. Kies dan voor een Situo Mobile io (zonder terugkoppeling) of voor een Telis 1 io (met terugkoppeling).

Voor meerdere rolluiken in uw huis; Praktisch!
Ideaal voor de bediening van één of meerdere rolluiken. U kunt groepen aanmaken om meerdere rolluiken tegelijk aan te sturen. Zelfs als u zich niet in dezelfde ruimte bevindt! Kies voor een Telis Composio io om groepen rolluiken te bedienen.

Uw hele huis automatisch bestuurd; Maximaal comfort!
Kies een afstandsbediening om scenario’s aan te maken die uw rolluiken automatisch aansturen. Ook toepasbaar met een zonsensor voor maximaal comfort. Kies voor een Impresario Chronis io.

Automatiseer uw rolluiken met een io-homecontrol tijdklok of een zonsensor!
Uw rolluiken kunnen automatisch werken wanneer u niet aanwezig bent, op het tijdstip dat u hebt bepaald via de uurprogrammering op de Impresario Chronis io. Dankzij iohomecontrol stuurt de zonsensor Sunis io al uw rolluiken automatisch omhoog of omlaag bij zonlichtmetingen. De automatische besturing is op elk moment eenvoudig uitschakelbaar zodat u met de afstandsbediening of schakelaar de rolluiken handmatig kunt bedienen.

Buitenleven

Rolluiken

Buiten zonwering

Garagedeuren

Horren