Vaste hordeur

De vertrouwde hordeur die staat als een huis: solide, betrouwbaar en duurzaam, dat is de vertrouwde vaste hordeur. Dankzij het brede profiel en de inwendige verbindingen is deze deur zeer stevig en solide geconstrueerd. Elke deur is volkomen haaks. Daardoor zijn de bekende problemen met klemmen en over de grond slepen verleden tijd. Indien gewenst kan naast de standaard aluminium schopplaat een duwplaat gemonteerd worden. Deze plaat kan zowel in het midden, links of rechts als duwplaat fungeren. Het 47 mm brede profiel straalt extra degelijkheid uit. Ook als pendeldeur, oftewel saloondeur, is de vaste hordeur ideaal te gebruiken. Voordeel van een dergelijke toepassing is de mogelijkheid om in en uit te lopen.

Opties

Kleuren

RAL 9001 creme wit standaardkleur
RAL 9010 wit standaardkleur
RAL 8019 donkerbruin standaardkleur
RAL 9006 zilvergrijs standaardkleur
andere RAL kleuren leverbaar tegen meerprijs

Plaatsbepaling

Bij binnendraaiende deuren buiten: bij buitendraaiende deuren binnen.

Maat

Scharnierend: de dagmaat + 2 cm. Zorg dat u aan de scharnierzijde naast de hordeur nog minimaal 2,8 cm extra ruimte heeft om ervoor te zorgen dat de hordeur haaks open kan. Zorg dat de greep (hart middenkader) van de hordeur minimaal op dezelfde hoogte uitkomt als die van de klink van de buitendeur, of hoger. Wanneer de klink net boven de greep valt, is het mogelijk dat u zich buiten sluit. Meet ook eventueel aanwezige verspringingen in het kozijn op, zodat die met een borstel kunnen worden afgedicht. De eindmaten (zonder scharnieren), hoogte hart middenkader van onderkant af gemeten, opgeven in centimeters. De scharnierzijde opgeven gezien vanaf binnen bij binnenmontage, of gezien vanaf buiten bij buitenmontage.
Pendel: dagmaat opgeven, pendel bij bijzonderheden.

Montage

Zet de hordeur voor de opening op blokjes, zodat deze op de juiste hoogte staat. Schroef de scharnieren vast. Zorg dat de hordeur nog uit de scharnieren kan worden genomen en dat de greephoogte op de klinkhoogte is afgestemd (zie maat).

Onderhoud

Alle vaste deuren worden standaard geleverd met RVS handgrepen.
Alle bevestigingen zijn onzichtbaar achter het aluminium dekselprofiel weggewerkt.
  Standaard schopplaat.
  De vaste hordeur met een schop- en verticale duwplaat.
Een verticale duwplaat is een ideale oplossing in een omgeving met kleine kinderen.
  De vaste hordeur met een schop- en horizontale duwplaat.

 

 

 

Vraag nu de Gratis brochure Hordeuren van Verano® vrijblijvend aan.
Klik op onderstaande knop.

Buitenleven

Rolluiken

Buiten zonwering

Garagedeuren

Horren