Raamrolhor Rondo

De inventieve rolhor met de exclusieve uitstraling. De raamrolhor Rondo kenmerkt zich door zijn fraaie design dat met zijn ronde lijnen perfect aansluit bij elk interieur en bewijst hiermee dat functionaliteit en design mooi samengaan. Het systeem is tot in het kleinste detail afgewerkt en kent een ‘blinde’ en gebruiksvriendelijke kliksluiting: de rolhor valt bij sluiten vanzelf in het slot. Wanneer het klikslot vervolgens wordt ingedrukt, komt de bedieningslijst weer los en zal het horgaas netjes oprollen in de ronde cassette. Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk, waarbij verticale plaatsing de rolhor eenvoudiger bedienbaar maakt bij hoge ramen.

De raamrolhor Rondo kan in of op het kozijn geplaatst worden met een standaard kliksluiting. Een magneetsluiting is alleen mogelijk bij plaatsing op het kozijn. Bij kastmaten groter dan 150 cm is een kliksluiting niet mogelijk; in-de-dag-montage is vanaf deze maat uitgesloten. Het gaas kan vrij bewegen in de geleiders, wat de duurzaamheid ten goede komt. Voor een windvaste oplossing raden wij de raamplissé Unit of Japan aan.

Opties

Kleuren

RAL 9001 creme wit met witte kunststof onderdelen
RAL 9010 wit met witte kunststof onderdelen
RAL 9006 zilvergrijs met grijze kunststof onderdelen
RAL 7016 antraciet met grijze kunststof onderdelen
RAL 8019 donkerbruin met grijze kunststof onderdelen
andere RAL kleuren leverbaar tegen meerprijs, met grijze kunststof onderdelen

 
Plaatsbepaling

Bij buitendraaiende ramen: kastzijde van de rolhor binnen monteren aan de scharnierzijde of boven. Bij binnendraaiende ramen: kastzijde van de rolhor buiten monteren aan de scharnierzijde of boven. Het systeem kan dus van links naar rechts, van rechts naar links of van boven naar beneden worden geplaatst. De treklijst is aan beide zijden bedienbaar en kan niet contra gemonteerd worden.

Maat

Bepaal de kastzijde van het rolhorsysteem (links, rechts of boven). Neem de dagmaat van het kozijn. Voor op-de-dag-montage telt u + 5,5 cm. Die maten dienen als eindmaten te worden opgegeven. Vervolgens in-de-dag of op-de-dag-montage aangeven. LET OP: bij buitengeplaatste systemen mag de geleider aan de sluitzijde niet verder dan 1 cm oversteken i.v.m. de toegankelijkheid van de bediening.

Montage

Op-de-dag-montage: steek de geleiders met de voorbewerkte zijde door de glijblokken zodat deze aan de zijkant van de kapsteun vastgeschroefd kunnen worden. Houd het geheel voor de opening en monteer de rolhor op zijn plaats d.m.v. de gaatjes in de geleiders.
In-de-dag-montage: "in-de-dag-blokjes" in de geleiders drukken. Houd het geheel in de opening en monteer de rolhor op zijn plaats. De geleiders smeren met uitsluitend siliconenspray. Geen andere smeermiddelen gebruiken. 

Onderhoud

Zeker voor een designproduct is de afwerking van details van belang.
De montageschroeven worden netjes weggewerkt achter een kunststof inlage.
Meestal zal een magneetsluiting toegepast worden. Er zijn echter gevallen waar dat niet wenselijk is bijvoorbeeld van een raamrolhor die buiten zit, kan het magneetplaatje gaan roesten. Een RVS-kliksluiting biedt hier dan uitkomst.

Aluminium geëxtrudeerde profielen gemoffeld
Cassettemaat 40 x 44 mm
Treklijst 32 x 32 mm
Geleidermaat 13 x 26 mm
In-de-dag-montage tot 150 cm cassettemaat in combinatie met kliksluiting

 

Vraag nu de Gratis brochure Hordeuren van Verano® vrijblijvend aan.
Klik op onderstaande knop.

Buitenleven

Rolluiken

Buiten zonwering

Garagedeuren

Horren