Raamrolhor Basic

De onzichtbare oplossing met het zichtbare effect. De raamrolhor Basic is een bijna onzichtbare maar zeer effectieve oplossing om insecten buiten te houden. De cassette meet slechts 38 mm, het frame kan daarom vaak buiten het zicht geplaatst worden, achter bijvoorbeeld de raamdecoratie. Bovendien kan bij deze raamhor de kleur van de aluminium profielen naar wens worden aangepast. 

Standaard wordt de rolhor met een magneetsluiting geleverd, kantelsluiting is mogelijk zonder meerprijs. Zowel horizontale als verticale plaatsing is mogelijk, waarbij verticale plaatsing de rolhor eenvoudiger bedienbaar maakt bij hoge ramen. De greep is aan beide zijden bedienbaar zodat de raamrolhor Basic ook buiten geplaatst kan worden.

Het gaas beweegt zich vrij in de geleiders, wat de duurzaamheid ten goede komt. Voor een windvaste oplossing raden wij de raamplissé Unit of Japan aan. De raamrolhor Basic kan in of op het kozijn geplaatst worden.

Opties

Kleuren

RAL 9001 creme wit met witte kunststof onderdelen
RAL 9010 wit met witte kunststof onderdelen
RAL 9006 zilvergrijs met grijze kunststof onderdelen
RAL 7016 antraciet met grijze kunststof onderdelen
RAL 8019 donkerbruin met grijze kunststof onderdelen
andere RAL kleuren leverbaar tegen meerprijs, met grijze kunststof onderdelen

Plaatsbepaling

Bij buitendraaiende ramen: kastzijde van de raamhor binnen monteren aan de scharnierzijde of boven. Bij binnendraaiende ramen: kastzijde van de raamhor buiten monteren aan de scharnierzijde of boven. Bij onze raamhor kan het systeem dus van links naar rechts, van rechts naar links of van boven naar beneden worden geplaatst. De treklijst is aan beide zijden bedienbaar.

Maat

Bepaal de kastzijde van het raamrolhorsysteem (links, rechts of boven). Neem de dagmaat van het kozijn. Voor op-de-dag-montage telt u + 5,5 cm. Die maten dienen als eindmaten te worden opgegeven. Vervolgens in-de-dag of op-de-dag-montage aangeven.

Montage

Op-de-dag-montage: steek de geleiders met de voorbewerkte zijde door de glijblokken zodat deze aan de zijkant van de kapsteun vastgeschroefd kunnen worden. Houdt het geheel voor de opening en monteer de rolhor op zijn plaats d.m.v. de gaatjes in de geleiders.
In-de-dag-montage: "in-de-dag-blokjes" in de geleiders drukken. Houdt het geheel in de opening en monteer de rolhor op zijn plaats. De geleiders smeren met uitsluitend siliconenspray. Geen andere smeermiddelen gebruiken. 

Onderhoud

Een glasvezel-kern met een PVC-coating maken het gaas rekvrij, UV-bestendig, sterk en brandvertragend.
De aluminium profielen zijn in diverse standaardkleuren leverbaar. Tegen een geringe meerprijs kunt u ook kiezen voor een andere RAL kleur. Geëxtrudeerde aluminium profielen zorgen voor een hoge stabiliteit en stootvastheid. Dankzij de speciale voorbehandeling en het poedercoatproces zijn alle profielen die worden toegepast beter krasbestendig.
  In-de-dag-montage.
  Dankzij een speciale spanningscorrectie kunt u na de montage van de rolhor de optimale veerspanning instellen.
  Naast de gebruiksvriendelijke magneetsluiting kent Zonwering Vossen ook een kantelsluiting.

 

 

Vraag nu de Gratis brochure Hordeuren van Verano® vrijblijvend aan.
Klik op onderstaande knop.

Buitenleven

Rolluiken

Buiten zonwering

Garagedeuren

Horren