Inklemhor

De gebruiksvriendelijke hor in een handomdraai geplaatst. Inklemhorren zijn bij uitstek geschikt voor draaikiepramen. De hor is eenvoudig in de raamopening te klemmen, wat schroeven of boren overbodig maakt. Het raam kan met de aanwezige hor moeiteloos geopend en gesloten worden. De inklemhor is geschikt voor draaikiepkozijnen in hout, kunststof en aluminium.

Dankzij het slimme trekflapje is de hor in een handomdraai uit te nemen. De vele kleuren waarin deze hor standaard leverbaar is, maakt dat de hor ook een esthetisch verantwoorde keuze is.

Kleuren 

RAL 9001 creme wit standaardkleur
RAL 9010 wit standaardkleur
RAL 9016 verkeerswit standaardkleur
RAL 5011 staalblauw standaardkleur
RAL 6009 donkergroen standaardkleur
RAL 7016 antraciet standaardkleur
RAL 8019 donkerbruin standaardkleur
RAL 9006 zilvergrijs standaardkleur
andere RAL kleuren leverbaar tegen meerprijs,

Plaatsbepaling

De horren worden in verstek gezaagd geleverd, volledig in elkaar gezet, voorzien van speciale klemmen. Een middenkader wordt toegepast vanaf 160 cm hoogte. Met de totale profielhoogte van slechts 30 mm past de hor ook mooi achter een rolluik. Een eventueel aanwezige lekdorpel mag maximaal 19 mm uitsteken.

Maat

Controleer voorgenoemde inbouwmaten. Bij aluminium en kunststof draaikiepramen: geef de exacte dagmaten op van het kozijn. Klemming hor kan boven en onder. Bij houten draaikiepraam: vanaf aluminium onderstrip gemeten dagmaten opgeven (zie doorsnede hout). Klemming hor kan links en rechts.

Montage

De inklemhor wordt eenvoudig in de raamopening gedrukt. Deze kan ook eenvoudig weer worden uitgenomen.

Onderhoud

Verwijder vuil met een vochtige doek of een stofzuiger met opzetborstel. Als het raam te strak afgesteld staat, waardoor de greep niet helemaal wil sluiten, kan het raam in veel gevallen worden na-gesteld.

 

 

 

 

 

 

 

Vraag nu de Gratis brochure Hordeuren van Verano® vrijblijvend aan.
Klik op onderstaande knop.

Buitenleven

Rolluiken

Buiten zonwering

Garagedeuren

Horren